Eğlencenin En Yeni Adresi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Belegost ve Nogrod Upload
GOOGLE ARAMA MOTORU
Reklam Agaci

Belegost ve Nogrod

4 posters
YazarMesaj
Dunedain
Lord of Middle-Earth
Lord of Middle-Earth
Dunedain

Ruh hali : Belegost ve Nogrod Cesur10
Takım seçimi : Belegost ve Nogrod 1446

Belegost ve Nogrod Empty
MesajKonu: Belegost ve Nogrod   Belegost ve Nogrod Icon_minitimePaz Kas. 23, 2008 1:35 pm

Belegost ve Nogrod Cüclerin ilk çağdaki en büyük şehirlerinden ikisidir.Bu şehirler cücelerin 7 babasından iki tanesi tarafından Beleriand'da Ered Luin'in Derin salonlarında kurulmuştur.Belegost Ered Luin'în Kuzeyinde Nogrod ise Güneyinde bulunmaktadır.

Belegost ve Nogrod 1191929831800px-eredluin
3.Çağ Ered-Luin Haritası(Daha eskisini bulamadım eğer bulan varsa pm atsın lütfen)

Cüceler uzun süre kaleye kapanık yaşamış Ağaçların çağında yaklaşık 1250'de Sindar Elfleri ile ilişkileri ilerlemiştir Cüceler ilk kaz karşılaştığı bu canlılarla iyi anlaştılar.Ve onların Dilini ve İrfanını öğrendiler.Demircilik yeteneklerini çok geliştirip büyük savaş baltaları yaptılar ve bunları elflerler paylaştılar.

1300 yılında Belegost cüceleri Doriath'ın Elf Kralı Tingol'a Doriath'daki mağra inşaatlarında yardım etti.Bunun karşılığında Thingol'ün karısı Ölümsüz Topraklardan bir Maia olan Melian onlara 'Belegost'un Şefleri' ünvanını verdi

1330'da Orklar Beleriand'a girdiğinde Savaşa hazırlıklı olmayan Elflere Belegost ve Nogrod cücelerinden Kendi askerleri için silah yapmasını istedi.Ve cücelerin yardımı Elfler ile orkları geri püskürttüler.Fakat Morgoth kısa sürede döndü ve Bildiğimiz Feanor Morgoth kapışması oldu ve silmariller Elflere geçti.

İlerleryen yıllarda Cüceler Nargothrond'un yapılmasında yardım etti.Bunun karşılığında ölümsüz topraklara gitme hakkı istediler fakat alamadılar.Ayrıca cüceler Nauglamir'i de yaptılar.Cücelerin Elf Kralı için yaptığı Kolye.

Belegost ve Nogrod Nargothrond

Bu sürede Telechar Elflerden Demircilik alanında eğitim aldı.Telechar Narsil'i ve Azaghal için Ejderha miğferini yaptı.

Ve Ejderha Glaurung ortaya çıktı.Aynı zamanda Azaghal Tek başında yolculuk ederken Orklar tarafından pusuya düşürüldü ve Onu Feanor'un soyundan gelen Maedhros kurtardı bunun karşılığında Miğfer ona geçti ayını yollada Hurin'e.

Belegost ve Nogrod G-maedhros_color
Maedhros'ı Temsilen Bir Resim

Ork saldırılarından bunalan Orta Dünyanın Hür Halkları 'Maedhros Birliği' isimli ittifkta birleşti ve Sayısız gözyaşı savaşına katıldı.
Belegost Cüceleri Orklar,Kurtlar,Balroglar,Troller ve İhanet eden insanlara karşı savaştı.Düşman Ordusunun başında Glaurung denen ejderha vardı. Glaurung bu savaşta Azaghal'ı öldürdü.

Belegost ve Nogrod SackofNargothrond
Glaurung'u Temsilen Bir Resim

Bu büyük yenilgiden sonra cüceler tekrar silahlanmaya başladı ama amaçları başkaydı.Beleriand'ın işgal altılna olduğu yıllarda Birde iç savaşlar başladı Cüce Elf savaşları Nogrod Cüceleri büyük ordularla Silmarilleri almak için Doriath'a saldrıdı.Ama iki tarafta savaşlardan bir sonuç alamadı ve Silmariller Thingol'un Kız kardeşi Luthien'e ondanda oğlu Dior'a geçti

Ve yıllar sonra Öfke savaşında Beleriand yok oldu Dağlar kırılıp Belegost ve Nogrod yok oldu.

Kaynak:www.tuckborough.net(ingilizce Çeviri)
PαℓYαÇσ-BєуAzZ
Paylaşımcı üye
Paylaşımcı üye
PαℓYαÇσ-BєуAzZ

Ruh hali : Belegost ve Nogrod Nerdey10

Belegost ve Nogrod Empty
MesajKonu: Geri: Belegost ve Nogrod   Belegost ve Nogrod Icon_minitimeSalı Ara. 09, 2008 12:17 pm

resmler super bılgı ıcınde saol
kahraman2
Deneyimli üye
Deneyimli üye
kahraman2

Belegost ve Nogrod Empty
MesajKonu: Geri: Belegost ve Nogrod   Belegost ve Nogrod Icon_minitimeSalı Ara. 09, 2008 12:26 pm

çok kısaymış(!)bunun daha uzunu yokmu(!)
Dunedain
Lord of Middle-Earth
Lord of Middle-Earth
Dunedain

Ruh hali : Belegost ve Nogrod Cesur10

Belegost ve Nogrod Empty
MesajKonu: Geri: Belegost ve Nogrod   Belegost ve Nogrod Icon_minitimeSalı Ara. 09, 2008 12:52 pm

bunlar ingilizce çeviri olduğundan anca bu kadar ayrıca daha önce bu yazıyı lotr forumuna koydum orda beğendiler sen neden beğenmedşm anlamadım!?
kahraman2
Deneyimli üye
Deneyimli üye
kahraman2

Belegost ve Nogrod Empty
MesajKonu: Geri: Belegost ve Nogrod   Belegost ve Nogrod Icon_minitimeSalı Ara. 09, 2008 12:58 pm

eminim güzeldirde okumadım özeti olsa ne güzel okurdum eline sağlık
Barbie_girl
Paylaşımcı üye
Paylaşımcı üye
Barbie_girl

Ruh hali : Belegost ve Nogrod Delibo10

Belegost ve Nogrod Empty
MesajKonu: Geri: Belegost ve Nogrod   Belegost ve Nogrod Icon_minitimeC.tesi Mart 14, 2009 8:55 pm

Yha yeter be!!!!!Okumadım okumadım bi dahakine oku öyle yorum yap çıldırtıcaksın beni yhaaaaaaaaaaaa

Belegost ve Nogrod
1 sayfadaki 1 sayfası